https://senshigym.com/wp-content/uploads/2022/02/LESE6656.jpg

Функционален фитнес

Какво е функционален фитнес и за кого е подходящ ?

Последните тенденции във фитнес индустрията показват, че функционалните тренировки са изключително популярни и включват абсолютно всички мускулни групи. Това са тренировки за сила, издръжливост, баланс, координация. Особеността на функционалното обучение е, че ще практикувате упражнения, които включват едновременно няколко мускулни групи на горната и долната част на тялото наведнъж. Това ще ви позволи не само да тонизирате цялото тяло, но и да изгорите много калории. Функционалното обучение представлява комплекс от упражнения, които са най-близо по характер и движения на нашата ежедневна дейност. Ще работите със собственото си телесно тегло- клекове, дърпане, бутане, носене и др. Както и работа с допълнително тегло и спортни съоражения – гири, дъмбели, топки, тежести от щанги, ластици и др. Фундаментално нов етап в развитието на фитнеса, предлагащ широки възможности:

 • Развитие на сила, скорост, издръжливост, баланс, координация, фокус;
 • Развитие на анаеробни и аеробни функции на тялото, гъвкавост;
 • Укрепване на сърдечно-съдовата система;
 • Корекция на наднормено тегло,
 • Изграждане на мускулатурата и цялостното подобряване на външния вид.

Функционалния фитнес може радикално да промени живота ви да подобри фигурата ви, да подобри личния ви живот и да се справи с психо-емоционалния стрес. След качествена тренировка ще почувствате прилив на енергия и сила, метаболизмът ви ще се ускори, настроението самочувствието ви ще се повиши! Функционалното обучение има за цел не само да подобри външния вид, но и да повиши физическите ви способности, което в крайна сметка улеснява живота ви.

📢 “ „Никога не поставяйте възрастова граница на мечтите си.“
Лорън Фишър

Какво може да постигнете с функционалните тренировки?

Ако искате не само да влезете във форма и да постигнете стройна фигура, но и да увеличите силата си и да се научите как да се справяте по-лесно с ежедневните задължения, изберете функционална тренировка. Това е система от упражнения, която ви помага да развиете мускулите, които използвате всеки ден, когато клякате, носите тежести или изкачвате стълби.

✅ Усъвършенстване на тялото: сваляне на наднормено тегло, нормализиране на метаболизма, храносмилането, укрепване на сърдечно-съдовата, костната, мускулната системи, повишаване на имунитета;
✅корекция на теглото и фигурата, намаляване на процента на телесните мазнини;
✅ развитие на координацията на движенията, формиране на правилна стойка и походка;
✅ укрепване на здравето в дългосрочен план, възстановяване на младостта, гъвкавостта и лекотата на тялото, предотвратяване на остеопороза, тромбоза;
✅ще подобрите кръвообращението, метаболизма, подвижността на ставите, гъвкавостта на гръбначния стълб и сухожилията;
✅ намаляване на стресовите въздействия върху организма и нервното напрежение;
✅ подобряване на самочувствието, прилив на сили и енергия, тонус, подобряване на работоспособността;
✅ ще имате енергия за ежедневни задачи от домакинска работа до игра с децата.

📢 ¨ „Силата ми не дойде от вдигането на тежести. Силата ми дойде от това, че се повдигнах, когато бях повален. „
Боб Мур

Как да изберем подходяща програма за тренировки?

„Функционална академия“ провежда групови и индивудиални тренировки. Тренировките се провеждат под формата на класове до 12 души с продължителност 60 минути. Ако нямате предишен опит с функционални движения трябва да премине през задължителен курс за начинаещи, който се провежда всеки месец.

Типични упражнения за функционални тренировки са:

 • клекове;
 • удължаване и изправяне на гърба;
 • набирания и лицеви опори;
 • бърпи и напади;
 • упражнения за баланс и равновесие.

Тези и много други упражнения могат да се правят със или без тежести, в зависимост от вашето ниво на подготовка. Тренировките са структурирани така, че стабилизиращите мускули също да получават натоварване.

Функционалните тренировки ще ви дадат редица предимства:

 • индивидуален подход – стъпка по стъпка занимания за всеки всеки ден;
 • мотивация и дисциплина, техники на изпълнение;
 • безопасност при упражнения;
 • избор на тежести и упражнения, като се вземат предвид характеристиките на вашето телосложение и това, корто искате да постигнете – Качване на мускулна маса, сила и издръжливост, релеф, корекция на теглото и фигурата, намаляване на процента на телесните мазнини, поддържане на постигната форма;
 • подготовка за пълноценна силова тренировка;
 • съвети за диета и начин на живот, препоръки за хранене и почивка за по -добри резултати;
 • за представителките на нежния пол специални тренировки за изграждане на идеална и стегната женска фигура;

📢  ¨Не се стремете да бъдете по-добри от другите. Стремете се да бъдете по-добри, отколкото сте мислили, че можете да бъдете¨

Какво ви трябва, за да дойдете на тренировка?

За тренировки в залата ще ви нужен удобен спортен екип и чисти спортни обувки (маратонки).

За фитнес залата

В SENSHI GYM разполагаме с всичко, от което се нуждаете, за да планирате физическата си активност.

Нашата зала за функционално обучение ще ви помогне да отслабнете, да натрупате чиста мускулна маса и да подобрите цялостното си здраве. Всяко упражнение е проектирано така, че да възпроизвежда движенията от ежедневието, за да можете да изгаряте калории и да изграждате чиста мускулатура.

Гордеем се, че сме най-технологично напредналия, голям и модерен спортен център в града с оборудване от световни лидери като Technogym – най-големият производител на първокласно фитнес оборудване в света. С нашия богат избор от модерни тренировъчни машини и уреди ще ви помогнем да постигнете фитнес целите си по-бързо от всякога.

Нашата цел е не само да ви помогнем да влезете във форма, но и да се уверим, че ви доставя удоволствие да докато го правите! Ето защо създадохме комфортна атмосфера, в която всеки да се чувства удобно и спокойно.

За Треньорите

В нашия екип сме събрали треньори и инструктори с богат опит и специализирано професионално образование. Занятията с треньор са безопасни, с индивидуален подход и по-бързи резултати. Те ще ви покажат как да правите всичко и ще се уверят, че го правите безопасно и с правилна техника. Тук са за вас на всяка крачка от пътя ви, за да ви помагат и мотивират!

СВЕТОСЛАВ ГЪРКОВ-треньор по Кросфит и функционален фитнес, занимава се със спорт 15 години, футбол, лека атлетика, фитнес, Кросфит, плуване, маратон и триатлон.

Треньорски опит: 10 години

През годините опит като треньор и атлет съм се убедил в ефективността на функционалните тренировки и ползите от тях. Прилагам функционалния тренировъчен метод, както в работата ми с клиенти, така и в собствената си подготовка.

⭐⭐⭐⭐⭐
Впечатлен съм от отношението на треньора ни Светослав към всеки един от нас. Професионално и човешко отношение, както от него, така и всички хора тук. Не съм вярвал, че ще постигна толкова много! Голямо Благодаря!

Жоро

⭐⭐⭐⭐⭐
Невероятен спортен център,изключителна атмосфера и високо ниво на оборудване. Огромно разнообразие от уреди и аксесоари нови и работещи. Протеинов бар. Удобно. Чисто. Всякакви условия за аеробни и силови тренировки. Светослав е номер 1 ! Препоръчвам !!!!!

Искра

⭐⭐⭐⭐⭐
Искам да изразя огромна благодарност към спортния център Сенши и треньора Светослав Гърков. Моят син тренира при него индивидуално. Всяка тренировка се чака с нетърпение, а резултатите са налице. Много ми харесва , положителното отношение както на треньора така и на целия екип , атмосферата е супер . Персоналът е много мил и отзивчив, а за залата просто нямам думи. Препоръчвам без никакви съмнения на всички младежи , момчета и момичета , които искат да постигнат нещо!

Станчо Маринов

Колко струва тренировката?

Актуална информация можете да видите в страница Цени.

Работим и с карти Мултиспорт

Базата разполага с фитнес зала, три зали за бойни спортове, зала за групови тренировки по функционален фитнес, протеинов бар, конферентна зала, масажни студиа, големи съблекални със сауни, спортно-възстановителен център и голям безплатен паркинг.

Къде да ни намерите?

0
  0
  Количка
  Вашата количка е празнаВърни се в магазина