https://senshigym.com/wp-content/uploads/2022/10/DSC_8525-1-scaled.jpg

ММА – Фитнес

За кого са подходящи нашите тренировки по ММА Фитнес ?

Момчета
които искат да развият дисциплина, координация,
старание и характер

Родители
които искат да научат своите деца на дисциплина и труд

Дами
които искат да научат основни умения за самозащита

Новобранци
които не се страхуват от трудностите, за да постигнат целите си

Възрастни
които искат да се , развиват и подобрят качеството си на живот

Професионалисти
които са сигурни, че няма граници за съвършенство

📢 Ако вие или вашето дете сте готови, ще се радваме да ви помогнем да развиете умения, които ще останат за цял живот. Това е отличен начин да се научите на самозащита, да подобрите координацията си и да изградите увереност.

Какво представлява ММА Фитнес?

MMA не е просто спорт, а сложна бойна система. Тренировките трябва да се провеждат под ръководството на опитни и квалифицирани треньори. Подготовката на ММА бойците включва елементи от различни стилове на западни бойни изкуства – бразилско жиу-джицу, муай тай, таекуондо, спаринг техники и бокс.

Защо да започнете да тренирате смесени бойни изкуства ММА?

MMA е чудесна възможност за физическо развитие, предлага различни предимства и всеки начинаещ боец трябва да определи собствените си приоритети. Някои го правят, за да подобрят здравето си и да придобият самочувствие, други се стремят да овладеят ефективна система от умения за самоотбрана, а трети са привлечени от професионалната спортна кариера. Ако говорим за професионални класове по ММА, тогава те отварят пътя към блестяща и успешна спортна кариера.

Издръжливост, сила на духа, целеустременост, дисциплина – всичко това може да се развие с нашите ММА тренировки! Нашите врати са отворени както за тези, които правят първите си стъпки, така и за напреднали спортисти.

ОСНОВНИ ПРИЧИНИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ОБУЧЕНИЕ ПО ММА:
 1. MMA ви научава на ефективни техники за самозащита в различни ситуации. Научавайки всичко най-добро от различните бойни изкуства, тази система в редица случаи е най-ефективна в уличен бой.
 2. Овладяването на бойното изкуство ММА е невъзможно без високо ниво на физическа подготовка. ММА боецът се нуждае не само от физическа сила, но и от гъвкавост, издръжливост и психика, които позволяват воденето на ръкопашен бой. Всичко това се постига с дълги и упорити тренировки.
 3. Тренировките по ММА са не само за укрепване на тялото, но и за възпитание на характера. Сериозно занимаващият се с този спорт се отличава със самочувствие, което се проявява в различни житейски ситуации и допринася за успех дори в кариера, различна от професионалния спорт. А дори и в личния живот ММА увеличава шансовете на младите хора – все пак момичетата харесват смелите и решителните.
 4. За успешната социализация в съвременното общество все още е важно не само самочувствието, но и самодисциплината. Бойната система MMA ви учи не само да контролирате собствените си действия, но и да овладявате перфектно емоциите си, което е важно. С такива умения човек уверено се интегрира във всекаква среда.
 5. И накрая, часовете по ММА дават възможност да станете един от най-високо платените професионалисти в света на големия спорт, тъй като този вид бойни изкуства привлича много зрители и спонсори.

Какво e възможно да постигнете с нашите тренировки?

✅ Подобряват се издръжливостта и силата. Тялото се тонизира и укрепва, увеличава се мускулната маса, изгарят се излишните мазнини;
✅ Развитие на гъвкавостта благодарение спектър от различни упражнения за разтягане на мускулите;
✅Подобряване на координацията на движенията и чувство на баланс;
✅ Ще се научите как да се защитавате ефективно в случай на реална опасност;
✅ Тренировките възпитават дисциплина, целенасоченост, постоянство, сила на духа;
✅ Ще се избавите от агресията и други негативни емоции и ще се научите как да ги управлявате;
✅ Емоционална устойчивост и психологическо разтоварване;
✅ Овладяване на собственото ви тяло, освобождаване от стреса и напрежението;
✅ Придобиване и усъвършенстване на професионална техника;
✅ Тренировките под контрола на професионалист имат положително въздействие върху дихателната, сърдечно-съдовата и имунната система.

Човек трябва да се развива хармонично. Не можете да се грижите за физическото състояние, без да обръщате внимание на психологическото развитие. Този баланс е важен във всичко. А бойните изкуства са тези, които ви позволяват да го постигнете.

„Превъзходството не е умение, превъзходството е отношение.“
Конър Макгрегър

Как преминава една тренировка, основни ММА упражнения?

Тренировките по ММА в нашия клуб обикновено продължават 1 час, често добавяме още 30 минути за допълнителни упражнения, тъй като за активни спортисти тренировка за час може да не е достатъчна.

Основата на нашето обучение от висококвалифицирани преподаватели майстори на спорта и световни шампиони е биомеханика, работа с ръце и крака, удари, правилна стойка и микродвижения. Това ще ви позволи да поддържате добра физическа форма, постоянно да се развивате и да побеждавате.

Биомеханика – Правилното удряне изисква координация и мускулна работа на цялото тяло. Това е, което ще научите.

Работа с краката – Работата с краката е ключът към успеха в бойните изкуства: движение, ударна техника. Ние ще ви обясним, покажем и научим на всичко.

Гъвкав подход Състои се в постепенно и плавно развитие. Всеки човек е уникален и изисква индивидуален подход.

1. Разтягането и загряването са най-важните елементи на една тренировка. Без тях ударите с юмрук или спарингът губят голяма част от своята ефективност и могат да доведат до сериозни наранявания. Това включва напади, шведска стена, шпагат и много други елементи, които разтягат и подготвят ставите и връзките.

2. Отработване на удари върху круша и други средства ви позволява да усъвършенствате техниките на ММА. Без предварителни упражнения с круша, няма как да отидете на спаринг.

3. Работата със спаринг партньор е имитация на спортна битка. Без него овладяването на системата за бойни изкуства ММА е невъзможно.

 • техническо обучение на боеца (изучаване, подобряване на основните елементи на битката), отработване на техниката
 • упражнения, развиващи скоростта на реакция и движение, комплекси за координация и сръчност, упражнения с круши
 • практикуване на удари с помощта на оборудване (чували и лапи),
 • работа по двойки, спаринг, трениране на атакуващи и защитни техники с истински противник.
 • задължителна психологическа подготовка на боец за излизане на ринга.

4. Финалната част е завършване на тренировъчния процес чрез бавно ходене и разтягане. 

Какво ви трябва, за да дойдете на тренировка?

За първия пробен урок ще ви е необхидима спортна униформа (къси панталони и тениска) и не хлъзгави спортни обувки (маратонки). 

⚠️ Ние много държим на безопасността на обучението!

Залите са добре оборудвани, имат предпазни средства. А треньорите с дългогодишен опит зад гърба си следят за безопасността в залата. Следователно начинаещите, жените и родителите на млади спортисти може да не се притесняват от нараняване по време на тренировка.

Екипировката не изисква големи финансови разходи, в бъдеще ще ви е необходимо следното:

 • боксови ръкавици или ръкавици без пръсти
 • бинтове
 • предпазител за уста
 • шлем
 • Бандаж

Треньора ще ви обясни в каква последователност и на кой етап каква екипировка ви е необходима.

За Залата

Нашата зала разполага с най-съвременно оборудване и енергична, приветлива среда, за да можете да постигнете целите си и да останете мотивирани.

За Треньорите

Ако сте дошли на групов урок за първи път, ще ви бъде обърнато специално внимание, треньорът ще избере необходимите упражнения и ще работи върху вашата техника.

Alex Alves

Националност: Бразилия

Треньорски опит: Алекс преподава и развива високо ниво на Gi/No-Gi ученици повече от 22 години като треньор.

Титли:

3 x Brazilian National Champion

6 x Sao Paulo Champion

3 x Rio de Janeiro Champion

2 x International Champion

2 x South American Champion

1 x Absolute Champion CBJJE Nationals

4 x Minas Gerias state Champion

⭐⭐⭐⭐⭐
Алекс е страхотен треньор. Той знае как да подхожда внимателно и индивидуално към учениците.

Петър

⭐⭐⭐⭐⭐
Отличен инструктор и много съвестен!

Даниел

⭐⭐⭐⭐⭐
Провеждах тренировки с Алекс . Възползвах се от приложната психология на тренировките, която ми позволи да планирам правилно тренировките си и да ги направя по-ефективни.

Ангел – ученик

Колко струва тренировката?

Актуална информация можете да видите в страница Цени.

Работим и с карти Мултиспорт

Базата разполага с фитнес зала, три зали за бойни спортове, зала за групови тренировки по функционален фитнес, протеинов бар, конферентна зала, масажни студиа, големи съблекални със сауни, спортно-възстановителен център и голям безплатен паркинг.

Къде да ни намерите?

0
  0
  Количка
  Вашата количка е празнаВърни се в магазина