https://senshigym.com/wp-content/uploads/2022/10/senshigym-zala-4-3.jpg

Бразилско Джиу-Джицу и Самоотбрана

Какво е ДЖИУ-ДЖИЦУ и за кого са подходящи нашите тренировки?

Бразилското джиу-джицу (BJJ) е доста млад вид бойно изкуство, който се появява от класическото джудо с добавяне на някои техники от японското джиу-джицу. BJJ е напълно боен спорт, в който се провеждат пълноценни състезания, разделени на тегловни категории и ранг на състезателите.

BJJ може да се практикува от абсолютно всеки, независимо от пол и възраст. В момента от всички видове бойни изкуства BJJ е най-популярен сред много възрастни хора.

В BJJ има отделен вид състезание (версия), наречено мастърс. Тази версия е специално направена, за да могат хора 45-50+ безопасно да се състезават, което не е често срещано при други спортове.

Причини защо ДЖИУ-ДЖИЦУ може да се практикува от всички възрастови групи:

✅ При BJJ теглото не играе най-важната роля
✅ BJJ е такова бойно изкуство, което има схеми и опции за решаване на проблеми, свързани с разликата в теглото, височината и силата

📢 Основна характеристика на бразилското жиу-джицу е способността на по-слаб противник да победи силен, умел и тежък враг.

Защо ДЖИУ-ДЖИЦУ е подходящо за самоотбрана?

Това е важно да се разбере, особено, ако сте жена или момиче. Не е тайна, че всеки ден по света се извършват огромен брой престъпления. 90% от всички посегателства с директен контакт срещу хора се извършват или в задно положение, или когато нападателят е отгоре.

В BJJ всички тренировки се провеждат на пода и от тези позиции има много различни техники за подаване, задушаване или просто размахване (преход към по-изгодна позиция). 

Как мислите, ще успее ли някой да ви направи нещо със счупена ръка или просто ако „заспи“ от удушаване?

Тук също няма удари в лицето, така че този спорт не вреди на красотата, за разлика от бокса например.

📢 Ние предлагаме тренировка по БРАЗИЛСКО ДЖИУ-ДЖИЦУ И САМООТБРАНА за лица над 14 години. Това е отличен начин да се научите на самозащита, да подобрите координацията си и да изградите увереност.

Какво e възможно да постигнете с нашите тренировки?

Нашите тренировки са създадени, за да постигнат реални резултати – без значение какъв е вашият опит или текущо ниво на физическа подготовка, вие ще можете да:

✅ изградите повече мускули и да изгорите повече мазнини
✅ подобряване на физическото състояние и здравето като цяло
✅ да си починете психически и разстоварите от ежедневните проблеми и стрес
✅ поддържане на тонус и добро настроение
✅ овладяване на защитни умения и способност да отстояваш себе си
✅ усъвършенстване на професионална техника

📢 ДЖИУ-ДЖИЦУ дава чувство на увереност. Не прекомерно самочувствие, където „побеждаваш всички хулигани по света със супер трикове“, а истинско самочувствие, където „знаеш какво можеш, знаеш какво не можеш, трезво преценяваш ситуацията и знаеш какво да не правиш“

Как върви един урок по бразилско жиу-джицу?

Тъй като повечето класове по бразилско джиу-джицу се провеждат на пода, чистотата и комфортът на залата са много важни параметри в този случай.

1. Загрявяне
задължителен блок от упражнения за всички мускулни групи, насочени към подготовка на тялото за физическо натоварване и предотвратяване на наранявания

2. Същинската тренировка включва:

 • обучение за осъзнаване
 • възпиране на противник
 • битка изправена, битка в клинч, битка на земята
 • използване на оръжия, които са законни за носене или могат да бъдат импровизирани
 • битка с човек, който използва оръжие срещу вас
 • Импровизиране на множество нападатели

3. Финалната част е завършване на тренировъчния процес чрез бавно ходене и разтягане. 

Какво ви трябва, за да дойдете на тренировка?

За първия пробен урок ще ви е удобна всяка спортна униформа (къси панталони и тениска) и не хлъзгави спортни обувки (маратонки). Това ще бъде достатъчно, тъй като няма да бъдете поставени на лапи или на ринг, или в спаринг, за първия урок.

⚠️ Ние много държим на безопасността на обучението!

Залите са добре оборудвани, имат предпазни средства. А треньорите с дългогодишен опит зад гърба си следят за безопасността в залата. Следователно начинаещите, жените и родителите на млади спортисти може да не се притесняват от нараняване по време на тренировка.

Официалното облекло на бразилското джиу джицу е Gi (панталон и яке). Такова облекло позволява да се намалят местата за хващане и улавяне.

Групово или индивидуално обучение да изберете?

Групови тренировки

Ако ви е удобно да тренирате в група, ще получите достатъчно внимание от треньора, за да развивате физически качества и самозащита, а не за побеждавате на професионален ринг, тогава груповите тренировки са напълно подходящи. 

Ще имате пълноценни спаринги със съученици и ще можете да се ангажирате доста активно.

Груповите тренировки се провеждат в съответствие с  графика за групови тренировки

Индивидуални тренировки

Ако искате да постигнете някакви резултати в този спорт или разбирате, че в група ви пречат да се концентрирате или сте разсеяни, тогава индивидуалните  тренировки по ДЖИУ-ДЖИЦУ са това, от което се нуждаете. Може също така да ви помогне успешно да комбинирате графика си за обучение с работа или учене.

Индивидуална тренировка може да бъде насрочена по всяко време на деня според Вашето желание и договорка с треньора.

Цената на индивидуална тренировка се уточнява на място с треньора.

За Залата

Нашата зала разполага с най-съвременно оборудване и енергична, приветлива среда, за да можете да постигнете целите си и да останете мотивирани.

За Треньорите

Ако сте дошли на групов урок за първи път, ще ви бъде обърнато специално внимание, треньорът ще избере необходимите упражнения и ще работи върху вашата техника.

Alex Alves

Националност: Бразилия

Треньорски опит: Алекс преподава и развива високо ниво на Gi/No-Gi ученици повече от 22 години като треньор.

Титли:

3 x Brazilian National Champion

6 x Sao Paulo Champion

3 x Rio de Janeiro Champion

2 x International Champion

2 x South American Champion

1 x Absolute Champion CBJJE Nationals

4 x Minas Gerias state Champion

⭐⭐⭐⭐⭐
Алекс е страхотен треньор. Той знае как да подхожда внимателно и индивидуално към учениците, като се грижи обучението да е безопасно, но и високопродуктивно.

Петър – родител

⭐⭐⭐⭐⭐
Отличен инструктор и много съвестен! Работя с него от известно време и изобщо не съм уморен, заради интензивността му и фокусирането върху всяка мускулна група поотделно. Мога да го препоръчам!

Петер – съзтезател

⭐⭐⭐⭐⭐
Провеждах тренировки с Алекс . Беше много добре да се запозная с тялото си и да постигна напредък не само в спортната подготовка. Възползвах се от приложната психология на тренировките, която ми позволи да планирам правилно тренировките си и да ги направя по-ефективни.

Ангел – ученик

Колко струва тренировка по ДЖИУ-ДЖИЦУ И САМООТБРАНА?

Актуална информация можете да видите в страница Цени.

Работим и с карти Мултиспорт

Базата разполага с фитнес зала, три зали за бойни спортове, зала за групови тренировки по функционален фитнес, протеинов бар, конферентна зала, масажни студиа, големи съблекални със сауни, спортно-възстановителен център и голям безплатен паркинг.

Къде да ни намерите?

0
  0
  Количка
  Вашата количка е празнаВърни се в магазина